Πως να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου


Πως να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου

 

πλακάκια δαπέδουΜε τόσα αμέτρητα μεγέθη, χρώματα και σχήματα πλακιδίων δαπέδου που διατίθενται στην αγορά, η επιλογή του σωστού πλακιδίου δαπέδου για το σπίτι σας μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία.

Η επιλογή του σωστού πλακιδίου δαπέδου είναι μια σημαντική δουλειά και έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από την απλή αισθητική.

Υπάρχουν πολλά τεχνικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπ' όψιν όσον αφορά τα πλακάκια δαπέδου, είτε πρόκειται για εσωτερικό, είτε για εξωτερικό χώρο.

Πριν φτάσετε στην τελική επιλογή πλακιδίων δαπέδου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι χρήση γίνεται στο χώρο που σκοπεύετε να πλακοστρώσετε. Ο χώρος που θα τοποθετήσετε τα πλακίδια είναι μέσα ή έξω; Αν καλυμένος ή εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα; Είναι χώρος με βαριά ή ελαφριά κίνηση; Θα πρέπει να γνωρίζετε τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις πριν ξεκινήσετε να αγοράσετε πλακάκια δαπέδου.

κεραμικά πλακάκιαΘα πρέπει επίσης να εξετάσετε την αντοχή των πλακιδίων που θέλετε να αγοράσετε.

Τα κεραμικά και τα πλακάκια πορσελάνης είναι το πιο ανθεκτικά και είναι επίσης πολύ ευέλικτα.

Υπάρχουν σε πολλά στυλ, μοτίβα και παραλλαγές χρωμάτων και θεωρούνται ως μια καλή και οικονομική λύση πλακιδίων δαπέδου. Με τα κεραμικά πλακάκια μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά φινιρίσματα, όπως το χρώμα του ξύλου ή αποτέλεσμα φυσικής πέτρας.

 

 

Μαρμάρινα ΠλακάκιαΤα μαρμάρινα πλακάκια είναι πιο δαπανηρή επιλογή, θα προσθέσει όμως πολλά στο σχεδιασμό και το ύφος του σπιτιού σας, αλλά και αξία.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η επιπλέον δαπάνη για τα μαρμάρινα πλακίδια αξίζει τον κόπο, όταν το τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα πλακάκια δαπέδου από φυσικά πετρώματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους και σε πολλούς χώρους. Δεν χρειάζεται να καλύψετε με πλακάκια μαρμάρου η φυσικής πέτρας ολόκληρη την περιοχή του δαπέδου. Μπορείτε πολύ έξυπνα να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε διακοσμητικά πλαίσια, γύρω από πλακίδια άλλου υλικού. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μαρμάρινα πλακάκια και να κρατήσετε το κόστος σε χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα.

Γυάλινα ΠλακάκιαΤα γυάλινα πλακάκια δαπέδου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Η τιμή του γυάλινου πλακιδίου δαπέδου ποικίλει ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξετε, αλλά μπορείτε να κάνετε και με αυτά ότι και με τα πλακάκια φυσικού πετρώματος, να κρατήσετε το κόστος χαμηλά, χρησιμοποιώντας τα σε μικρότερες ποσότητες σαν διακοσμητικά πλαίσια.

 

 

Βικτωριανά ΠλακάκιαΈνα άλλο δημοφιλές (περισσότερο στο εξωτερικό) είδος πλακιδίων δαπέδου είναι τα Βικτωριανά πλακάκια δαπέδου.

Τα Βικτωριανά πλακάκια δαπέδου έγιναν δημοφιλή όλο τον 19ο αιώνα και εξακολουθούν να είναι μια δημοφιλής επιλογή ακόμα και σήμερα, εξαιτίας της αντοχής τους, αλλά και τα φανταστικά σχέδια που μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση αυτών των πλακιδίων. Όταν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε βικτωριανά πλακίδια δαπέδου θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το τελικό αποτέλεσμα του επιλεγμένου χρώματος και του γεωμετρικού στυλ. Θα χρειαστείτε κάποιες γνώσεις και εμπειρία κατά την αγορά βικτωριανών πλακιδίων δαπέδου και καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία του τομέα.

 

http://www.en-gr.com/index.php/el/2012-01-14-17-01-02/anakainisi/800-select-floor-tiles